• Language
 • NL
Verbinding onderzoek en behandeling
Verbinding onderzoek en behandeling

Over NijCa²re

NijCa²re staat voor Nijmegen Centre for Anxiety and Affective Disorders Research and Expertise. Een samenwerkingsverband van het Behavioural Science Institute (BSI) van de Radboud Universiteit Nijmegen (RU), het Expertisecentrum Depressie en het Centrum voor Angststoornissen Overwaal (beide onderdeel van Pro Persona). De afdeling Klinische Psychologie van de RU maakt deel uit van het BSI. De samenwerking binnen de Stichting  NijCa²re heeft tot doel een brug te slaan tussen onderzoek en wetenschap en de klinische behandelpraktijk van angststoornissen en depressies.

 NijCa²re richt zich - kort samengevat- op de volgende doelen:

 1. Het behandelen van patiënten met angststoornissen en depressies volgens de beste en nieuwste wetenschappelijke inzichten. Binnen dit kader richt  NijCa²re zich ook op de ontwikkeling  van nieuwe, door onderzoek ondersteunde, behandelingen.
 2. Het doen van wetenschappelijk onderzoek, waarbij  NijCa²re zich richt op die vragen die voor patiënten met een angststoornis of depressie en hun therapeuten het meest relevant zijn.
 3. Kennisverspreiding van wetenschappelijke inzichten, door middel van (wetenschappelijke) publicaties en onderwijs aan studenten en (vervolg)opleiding en bijscholing van professionals.

De doelstelling van  NijCa²re - kortom - is om wetenschap en praktijk te verbinden, waardoor de beste behandelingen en het meest relevante onderzoek worden gewaarborgd.

 

"Kennis vergaren is het resultaat van deskundigheid, talent, bezieling en samenwerking." Prof. dr. Eni Becker
 • Angststoornissen

  Ongeveer twintig procent van de mensen krijgt gedurende zijn of haar leven last van een angststoornis.lees meer

 • Depressie

  Mensen met een depressie zijn vaak ernstig beperkt in hun sociaal en maatschappelijk functioneren. lees meer

 • Organisatie

  NijCa²re is een levende organisatie die bestaat uit een team van gespecialiseerde onderzoekers.lees meer

 • Opleiding

  Klik hier voor meer informatie over het opleiden en trainen van psychologen en psychiaters in het behandelen van angststoornissen en depressies.lees meer