• Language
  • NL

Ben jij nog op zoek naar een leuke stageplaats (24 uur)?

Overwaal, centrum voor angststoornissen en onderdeel van Pro Persona, is halfjaarlijks op zoek naar leergierige masterstudenten Psychologie (klinische variant). Dus ben jij nu met je master Psychologie bezig en ben je nog op zoek naar een stageplaats? Stuur je CV en motivatie dan direct op! 

- 24 uur per week, 7 maanden (aug-maart of feb-sept), locatie Nijmegen of Lent - 

Jouw werkzaamheden 
Als stagiair binnen Overwaal ben je werkzaam in de kliniek (Lent) of op de polikliniek (Nijmegen). 

Kliniek
Als stagiaire van de kliniek maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteam, bestaande uit een psychiater, klinisch psychologen, psychotherapeuten, GZ-psychologen, cognitief gedragstherapeutisch werkers, en vaktherapeuten (psychomotore therapeuten, beeldend therapeuten, dramatherapeuten), die ieder verbonden zijn aan een groep van 9 a 10 patienten. Je draait mee met het weekprogramma van de patientgroep waar je aan verbonden bent, bestaande uit programma onderdelen als de startgroep, de motivatiegroep, cognitieve therapie groep, etc. Je voert zelfstandig (onder supervisie) onderdelen uit van intakegesprekken, en voert taken uit in het kader van de effectmetingen (Routine Outcome Monitor). Daarnaast neem je deel aan teamvergaderingen en behandelplanbesprekingen, en aan werkgroepen om de behandeling van patiënten met een angststoornis te vernieuwen en te verbeteren. Je voert ondersteunende taken uit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De mogelijkheid is aanwezig om diagnostisch onderzoek uit te voeren in het kader van de basisaantekening psychodiagnostiek.

Polikliniek
Als stagiaire van de polikliniek maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteam, bestaande uit een psychiater, psychiater in opleiding, klinisch psycholoog, psychotherapeuten, GZ-psychologen, GZ-psychologen in opleiding, basispsychologen en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Je zult werkzaam zijn op de polikliniek in Nijmegen. Je kijkt mee met intakegesprekken, loopt met zo veel mogelijk psychologische behandelingen mee en neemt waar mogelijk behandelonderdelen over in aanwezigheid van de hoofdbehandelaar. Daarnaast begeleid je patienten bij het uitvoeren van exposure-opdrachten, zowel op de polikliniek als in de eigen leefomging van de patient. Verder neem je deel aan teamvergaderingen, behandelplanbesprekingen en aan werkgroepen om de behandeling van patienten met een angststoornis te verbeteren. Je voert ondersteunende taken uit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De mogelijkheid is aanwezig om diagnostisch onderzoek uit te voeren in het kader van de basisaantekening psychodiagnostiek.

Wie zoeken wij?
Je bent in het bezit van een bachelor diploma Psychologie en hebt zowel affiniteit met cognitief gedragtherapeutische behandeling van angststoornissen als met wetenschappelijk onderzoek. Je stelt je pro-actief en professioneel op. Je voelt je thuis in een gestructureerde werkomgeving en maakt je bestaande werkprocessen gemakkelijk eigen. Je committeert je aan individuele afspraken. Tot slot ben je consciëntieus, nauwkeurig, leergierig, sta je open voor feedback en werk je transparant. 

Over de organisatie
Overwaal is een instelling met het TOP GGz keurmerk, en biedt hoogwaardige, specialistische, leeftijdsonafhankelijke ketenzorg voor patiënten met angststoornissen conform de bestaande evidence-based richtlijnen. Zo kort als het kan, zo lang als nodig binnen één organisatievorm. Overwaal kent drie afdelingen. De polikliniek voor specialistische (kortdurende) ambulante zorg en research en innovatie. De deeltijd, primair als de derde stap in de ketenzorg, secundair als nazorg en rehabilitatie. De kliniek met een gedifferentieerd klinisch programma en zorg op maat. Patiënten worden behandeld vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader, conform de bestaande evidence-based richtlijnen en conform het zorgprogramma Angst van Pro Persona. De zorgverlening is transparant, gestandaardiseerd en wordt op effectiviteit geëvalueerd. Naast patiëntenzorg is wetenschappelijk onderzoek een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Overwaal.

Wat bieden wij?
Aanstelling is voor bepaalde tijd van 1 februari tot 1 september of van 1 augustus tot 1 maart. 
Een dienstverband voor 28 uur per week waarvan 24 uur aan klinische taken en 4 uur aan onderzoek. 

Ben jij enthousiast en voldoe je aan de gevraagde eisen?
Mail dan direct je sollitiatie en motivatie naar stagespropersona@propersona.nl, onder vermelding van Overwaal. Je solliciteert voor een stageplaats binnen Overwaal waarbij na de selectieprocedure bepaald zal worden of je op de polikliniek of in de kliniek werkzaam zult zijn. Sluitingsdatum sollicitaties is 1 oktober (start februari) en 1 april (start augustus). 

*Er bestaat een mogelijkheid dat de stage plaats vindt binnen één van de andere locaties van het Zorgprogramma Angst (Tiel, Ede/Veenendaal, Arnhem) van Pro Persona.

*Conform de eisen van de Radboud Universiteit zal de stage na 5 maanden worden beoordeeld. Echter, de duur van de stage is 7 maanden. Studenten van andere universiteiten zijn ook welkom. 

 

Contactgegevens:

Stuur je CV en motivatie op naar stagespropersona@propersona.nl onder vermelding van Overwaal.