• Language
  • NL

Onderzoekers depressie

Senior onderzoekers 

Florian Hardeveld, MD, PhD; is psychiater en programmaleider Depressie Pro Persona in Ede en lid van het Expertteam. Hij promoveerde in 2015 op 'Recurrence of major depressive disorder’.

Annet Smit, PhD; is als senior onderzoeker  verbonden aan het Expertisecentrum. Ze promoveerde in 2007 op het proefschrift: ‘Improving long-term outcome of major depression in primary care’.

Prof. Jan Spijker; is bijzonder hoogleraar ‘Chronische Depressie’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij werkzaam als psychiater bij het Expertisecentrum Depressie Pro Persona en is hij hoofd van het zorgprogramma Depressie.

Janna Vrijsen, PhD; is post doc onderzoeker op de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc en bij het Expertisecentrum Depressie Pro Persona. Onderzoeksgebieden: cognitieve processen in depressie, genetica, omgevingsfactoren, verandering van cognitieve biases (cognitive bias modification), geheugen, Experience Sampling Method.

 

Junior onderzoekers 

Mira Cladder–Micus, MSc; is promovenda op het onderzoek:  The effectiveness and working mechanisms of mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) in treatment-resistant depression.

Frank Don, PhD; is psychotherapeut bij Pro Persona en doet onderzoek naar ‘Belemmeringen in de uitvoering van CGT bij depressie’.

Gina Ferrari, MSc; is werkzaam als Junior Onderzoeker op de afdeling stemmingsstoornissen bij Pro Persona. Zij is als promovendus en docente verbonden aan de afdeling Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit (RU) Nijmegen. Voor haar promotietraject doet zij onderzoek bij Pro Persona en aan de RU naar de effectiviteit van cognitieve computertrainingen bij mensen met een depressie.

Noortje Janssen, MSc; is werkzaam als promovendus op de afdeling Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit (RU) en de afdeling Eerstelijns Geneeskunde van het Radboud UMC Nijmegen.  Voor haar promotietraject doet zij onderzoek naar gedragsactivatietherapie bij ouderen met een depressie in de huisartsenpraktijk.  

Amras van Opdorp, MSc; is sinds 2009 werkzaam als staflid van de afdeling Klinische Psychologie, van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is tevens als onderzoeker in dienst bij Pro Persona en onderzoekt de cognitieve biases bij depressie.

Denise te Paste, MSc; is werkzaam als junior onderzoeker bij Pro Persona. Haar promotieonderzoek betreft de (kosten-)effectiviteit van een laagdrempelige computergestuurde interventie bij mensen met een depressieve stoornis.​ 

Maringa Zoun, MSc; is verpleegkundig specialist bij Pro Persona en doet onderzoek naar de module rehabilitatie door zelfmanagement bij chronische angst en depressie(ZemCAD).

Onderzoekers NijCa²re