• Language
  • NL

Opleiding (GZ) psychologen

NijCa²re is betrokken bij verschillende postinitiële beroepsopleidingen van psychologen. Deze opleidingen worden verzorgd door Stichting Psychologische vervolgOpleidingen Nijmegen (SPON), een regionaal opleidingsinstituut gevestigd op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. SPON is onderdeel van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW). Het gaat hierbij om de opleiding tot gz-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. 

SPON contracteert ruim tweehonderd ervaren en bevlogen docenten die zich bezig houden met hulpverlening of onderwijs al dan niet gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Meerdere NijCa²re-leden zijn als docent, hoofddocent of hoofdopleider bij SPON betrokken. Daarnaast onderhoudt SPON samenwerkingsovereenkomsten met praktijkinstellingen zoals het Centrum voor Angststoornissen Overwaal en het Ambulatorium RCSW. Deze praktijkinstellingen bieden erkende opleidingsplaatsen waar psychologen in opleiding het praktijkdeel van de opleiding volgen.

Daarnaast zijn leden van NijCa²re ook regelmatig betrokken bij cursussen en opleidingen in het kader van accreditatie en herregistratie, bijvoorbeeld cursussen in het kader van de vervolgopleiding cognitief gedragstherapeut van de Vereniging Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT).